Kappen

Staat er bij u een boom in de weg dan kan ik deze veilig en professioneel verwijderen.

Kappen zonder zorgen

  • Afhankelijk van de boom en de gemeente is er soms een kapvergunning vereist. Op verzoek kan ik deze voor u aanvragen en motiveren.
  • Is er veel of weinig ruimte rondom de boom? Kan de boom vrij vallen of kan ik er beter in klimmen om de boom tak voor tak af te breken? Wanneer nodig laat ik de takken voorzichtig aan een touw zakken zodat er niks beschadigt.
  • Wanneer takken afgevangen moeten worden zal ik een collega meenemen. Indien gewenst kunt u hierbij ook zelf helpen.
  • Wilt u dat de tuin er naderhand weer netjes uitziet of wilt u zelf de takken opruimen? Ik kan voor u de takken en stammen versnipperen of afvoeren. 

Voor advies kom ik graag vrijblijvend langs om de mogelijkheden door te nemen. 

Waarom kappen

Er kunnen verschillende redenen zijn om een boom te kappen.Kleine bomen worden groot en nemen teveel ruimte in beslag, als snoeien niet meer volstaat is kap een optie.Naast ruimte is ook vaak licht een belangrijke reden om een boom te kappen. De meeste mensen valt het meteen op dat het veel lichter is in en om het huis zodra een boom verwijderd is. 
Als een boom niet meer vitaal is kan het beter zijn deze te kappen voordat takken eruit breken of de boom als geheel vanzelf naar beneden komt. 
Ook in het geval van ernstige (storm)schade kan kap een optie zijn. Als u voor stormschade bent verzekerd kunt u mijn kosten veelal declareren bij de verzekeraar. 
En tot slot is het soms gewoon tijd voor iets anders en moet de boom hiervoor wijken.